Λίγα Λόγια Για Το Νησί Μας

Η Ζάκυνθος είναι ένα πανέμορφο νησί του Ιονίου πελάγους με καταγάλανα νερά και διάφορες παραλίες όλων των ειδών (άμμος, βότσαλα, βράχια) ιδανικές για χαλάρωση και διακοπές.

Ένα νησί πλούσιο σε πολλές αποχρώσεις του πράσινου, που περιβάλλεται από πολλά μικρότερα νησιά, και λουσμένο στο φως του ήλιου κατά τη διάρκεια όλου το χρόνο. Είναι γνωστό ως το "Fior di Levante" που σημαίνει λουλούδι της Ανατολής. Σπίτι του Ούγκο Φώσκολου, Ανδρέας Κάλβου, Γιώργου Τερτσέτη και άλλων, όπως ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός.
Στην πόλη της Ζακύνθου βρίσκεται το λιμάνι του νησιού, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα, όπως καταστήματα, ταξιδιωτικά γραφεία, τράπεζες, καφετέριες και εστιατόρια. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε πολλά από τα σημαντικά ιστορικά μνημεία, όπως το Ενετικό Κάστρο, την Εκκλησία Αγ. Διονυσίου, το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Σολωμού. Ακριβώς έξω από την πόλη της Ζακύνθου είναι ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Μπόχαλη. Εκεί μπορείτε να δείτε πανοραμική θέα στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου και να απολαύσετε Καντάδες (παραδοσιακά ζακυνθινά τραγούδια) και στο Λόφος Στράνη (χώρο όπου ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας ("Ύμνος εις την ελευθερία»).

Περισσότερες πληροφορίες για την Ζάκυνθο μπορείτε να βρείτε στο wikipedia.org
Πληροφορίες για το νησί της Ζακύνθου στα ολλανδικά

Kalamaki Beach

Παραλία Καλαμάκι

Xigia Beach

Xigia Beach Volimes