Αγαπητέ επισκέπτη,

Ένα από τα πιο γνωστά και όμορφότερα αξιοθέατα του νησιού μας είναι και οι ‘μπλε σπηλιές’, οι οποίες ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια του 1897 και βρίσκονται στη βορειοανατολική περιοχή του νησιού.
Οι μπλε σπηλιές βρίσκονται στο βοριότερο σημείο του νησιού στο ακρωτήρι Σκινάρι, στην περιοχή άσπρος βράχος.

Το όνομά τους οφείλεται στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις που παίρνει το νερό στο εσωτερικό μέρος τους και μοιάζει με ένα μακρύ θάλαμο από διαδοχικές σπηλιές, οι οποίες καταλήγουν στη Μικρή και στη Μεγάλη σπηλιά, εκ των οποίων η μεγαλύτερη σπηλιά ονομάζεται Κυανούν Σπήλαιο με θόλους, τόξα, σχεδιασμούς που ανθρώπου χέρι δεν μπορεί να φτιάξει.

Μία από τις ημέρες των διακοπών σου επέλεξε να ενοικιάσεις ένα μικρό σκάφος με τη παρέα σου, το οποίο μπορείς να το πάρεις από διάφορα σημεία του νησιού όπως από την παραλία Μακρύς Γυαλός, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου κ.ά ή να κλείσεις μια οργανωμένη εκδομή εκεί, οι οποίες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση μαζί με άλλους ανθρώπους. Σου συνιστώ να επιλέξεις μικρό σκάφος για να μπορέσεις να μπείς μέσα στα διάφορα διαμερίσματα του σπηλαίου και να δεις τους χρωματιστούς σταλακτίτες που κρέμονται από τις κορυφές των βράχων και αμά είσαι και τολμηρός να κολυμπήσεις στα παγωμένα αυτά νερά του νησιού μας απολαμβάνοντας μία μοναδική εμπειρία.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα παρατηρήσεις τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται στα τοιχώματα των βράχων από το φως του ηλίου και το γαλάζιο χρώμα να κάνουν το πυθμένα να αλλάζει διάφορα χρώματα.

Οι μπλε σπηλιές συνδυάζουν μια άγρια και γαλήνια ομορφιά καθώς από τη μία πλευρά θα δεις τα τραχιά βράχια και από την άλλη πλευρά θα απολαύσεις τα γαλήνια νερά με το καταγάλανα νερά. Βράχια απότομα, με μια γραφική ξέχωρη ομορφιά, απ’ αυτές που μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί.

Αξίζει να επισκεφτείς αυτό το μέρος..